Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » PRODUKTY SPOŻYWCZE » Cukier, sól, mąka » PEKTYNA CYTRUSOWO-JABŁKOWA 1:1 50 G
PEKTYNA  CYTRUSOWO-JABŁKOWA 1:1 50 GPEKTYNA  CYTRUSOWO-JABŁKOWA 1:1 50 G
PEKTYNA  CYTRUSOWO-JABŁKOWA 1:1 50 G
PEKTYNA  CYTRUSOWO-JABŁKOWA 1:1 50 G

PEKTYNA CYTRUSOWO-JABŁKOWA 1:1 50 G

Numer katalogowy: SPO907-050

Waga: 0,00 kg

Cena brutto: 7,14 zł / szt

Cena netto: 6,80 zł

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

  • Opis produktu
PEKTYNA CYTRUSOWO JABŁKOWA 50 G
PEKTYNA CYTRUSOWO JABŁKOWA 1:1 DO DŹEMÓW, POWIDEŁ ORAZ DO ŹELOWANIA OWOCÓW.
Pektyna otrzymywana z owoców cytrusowych i jabłek.
W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.
Pektyna to naturalny środek żelujący do dżemów owocowych, galaretek, soków owocowych, marmolady, powideł, a także nadzień w wyrobach cukierniczych. Może być również stosowana do koktajli mlecznych, napojów owocowych oraz koncentratów pomidorowych, ketchupów itp.
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie przed końcem gotowania.
Pektyna zawiera błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pektynę rozpuścić w wodzie o temperaturze 60 C
lub wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodać
do dżemu przed końcem gotowania. Zaleca się
stosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz

1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców.



Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego
lub naturalnego kwasku z owoców pigwy.
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu